Welkom op de groepspagina van groep 1-2 E

Welkom allemaal! 

Wat leuk dat jullie een kijkje nemen op onze groepspagina. Op deze pagina zullen we gedurende het schooljaar  onder andere verslagen zetten van onze activiteiten, leuke foto's van gebeurtenissen en nieuwtjes! 

Groep 1/2 e heeft twee juffen.
Juf Wilma staat op de maandag, dinsdag en vrijdag om de week voor de klas. Op de andere dagen staat juf Stephanie bij ons in de groep. 
En deze lieve en gekke snoetjes zijn van onze kinderen. We starten dit jaar met 23 kinderen. Veertien jongens en negen meisjes. Dex, Malika, Finn, Duuk, Liam, Anna, Jesse, Mees, Penny, Ilja, Boaz, Kyan, Megan, Rosalie, Ryan, Mahi, Pippa, Luuk, Thomas, Ilias, Milan, Tarik en Yasmijn.

Samen gaan we er een mooi en zonnig jaar van maken met zijn allen. 


Afbeeldingsresultaat voor zonnetje
 

Klassenouders

Dit schooljaar zijn er weer twee moeders die onze klassenouders willen zijn. De moeder van Ilja en de moeder van Malika willen deze taak op zich nemen. Wij vinden het erg fijn dat ze dit willen doen. Alle andere hulp is ook van harte welkom.  De (besloten) Facebook pagina van onze klas wordt ook beheerd door de moeder van Malika. Esther (moeder van Ilja) en Yvette (moeder van Malika)

Een echt orkest

We hebben zoveel leuke en verschillende muziekinstrumenten in de klas dat we een echt orkest kunnen vormen. Onder leiding van juf Judith hebben wij een mooi stuk gespeeld. Juf Judith kan zelf ook heel mooi dwarsfluit spelen en dit heeft ze ons laten horen.
Ook meester Han heeft zijn kunsten laten horen in de klas. Hij heeft op zijn saxofoon mooie kinderliedjes gespeeld. Echt knap en leuk! 


 

Muziek

We zijn gestart met nieuwe thema muziek. De mama van Thomas nog bedankt voor de doos met instrumentjes, want door de vele instrumenten zijn we al een echt orkest geweest. 
De kinderen doen ook activiteiten naar aanleiding van het boek 'De Beer en de piano'. Dit is een leuk prentenboek over een beer die heel goed piano kan spelen en beroemd wordt.
Er zal ook nog een vader viool komen spelen in onze klas. Wij zijn benieuwd! 
 

Nieuwe gezichtjesDeze twee kanjers zitten bij ons in de klas. Op de linkerfoto de vrolijke Alex en op de rechterfoto de lieve Louise! Welkom bij ons in de klas kanjers! 
 


Een kijkje nemen...

 ...in de lesauto van de moeder van Liam. Liam zijn moeder  is maandag met de auto langs geweest op school. Ze heeft veel uitgelegd en vragen van ons beantwoord. Ook mochten we eventjes in de auto zitten! Dat was leuk! Nogmaals bedankt voor dit leuke bezoek en bedankt voor de kleinigheidjes die we hebben gekregen. 
Ook hebben we een vrachtwagen van dichtbij mogen bekijken. Een papa van groep 1/2 d kwam met de vrachtwagen langs. Wat een groot voertuig is dit!

 
 

Thema verkeer en vervoer

Afgelopen week zijn we begonnen met het thema vervoer. In de klas hebben we  een bus staan. De kinderen mogen met de buschauffeur mee wanneer ze een kaartje kopen of hun ov-chipkaart hebben gebruikt. Ook bouwen de kinderen wegen en straten waar ze met auto's overheen kunnen rijden. De kinderen weten al veel vervoersmiddelen en zijn betrokken in de kringen. 

Mochten de kinderen nog leuke spullen hebben  betreft dit thema, dan mogen ze dat meenemen naar school voor op de thematafel. 

Hieronder een paar foto's van het thema.  

Nieuwe gezichtjes

Na de vakantie zijn Linde en Tijn bij ons in de klas gestart. Ze hebben het leuk in de klas en hebben al vriendjes gemaakt. Welkom Linde en Tijn en veel plezier!  

Herfstgym

Tijdens de speelles in de speelzaal hebben we het ook over de herfst. We hebben al een spel gedaan met een grote reus en een kaboutertje dat samen willen spelen en we hebben met blaadjes op ons hoofd allerlei moeilijke trucs gedaan. Wij vinden de herfst erg leuk! 

Letter van de week

De letter van aankomende weken is de letter h van herfst. Er zijn al kinderen die spulletjes mee hebben genomen van deze letter. Wat fijn! 


Afbeeldingsresultaat voor h herfst
 

Herfst

Na de herfstvakantie zijn wij in de klas begonnen met het thema de herfst. In de klas zijn de kinderen druk bezig met opdrachten rond de herfst. Hieronder staan een paar foto's waarop de kinderen druk aan het werk zijn.  Zo zijn ze druk bezig met het maken van herfstvoorbeelden op een kralenplank, het knippen van een huisje van de slak, een herfstboekje, een boom verven met mooie herfstkleuren en er lopen zelfs af en toe kabouters door onze klas.  

Afsluiting Kinderboekenweek

Vandaag was de afsluiting van de Kinderboekenweek. De kinderen mochten verkleed op school komen en wat waren ze gruwelijk eng! We hadden onder andere een spookjes, heksen en skeletten in de klas. 
We hebben ook de goochelshow van groep 6 gezien. Onze kinderen waren erg onder de indruk van alle trucs en een truc is ons zelfs uitgelegd. Wellicht ziet u die thuis voorbij komen. 


 

Opening Kinderboekenweek: Gruwelijk eng

De Kinderboekenweek is geopend! We zijn natuurlijk al een tijdje bezig met toveren en met enge dingen, maar vandaag is officieel de Kinderboekenweek geopend. We waren met andere klassen naar de trap geweest en er waren twee enge heksen. Heks Imke en heks Melissa en die hebben een eng verhaal voorgelezen over Hennie de Heks. Het was een spannend verhaal en we hebben goed geluisterd ernaar. Ook was er een Leesbeest. Dat Leesbeest heeft ons een mooi boek cadeau gedaan die we in de klas kunnen lezen. Namelijk het boek Kikker is Kikker. We zijn erg benieuwd naar het verhaal! 


 

Goochelen

Aangezien wij in de klas werken aan het thema toveren kwam er een echte goochelaar in onze klas! Hij kon voor ons heerlijke spekjes tevoorschijn toveren! Het was erg leuk. 
Thema toveren en griezelen

Wij hebben het in de klas over het thema toveren en griezelen. We zijn heel druk aan het werk ermee. We hebben ook een echte griezelhoek in de klas met hele enge spinnen en heksenneuzen. Hieronder een aantal foto's van de activiteiten waar we mee bezig zijn.  

Rijmen

Wij werken tijdens de werkles ook in kleine kringen. De juf gaat dan met een paar kinderen aan de slag. Zoals met de jongste kinderen even het plakken  oefenen of met de oudste kinderen  oefenen met rijmen. Hieronder zien jullie dat we aan het oefenen zijn met rijmen.  

Hoera juf Wilma is oma

Juf Wilma is oma geworden van Jack. Dit hebben wij in de klas gevierd. We hebben een poster voor haar gemaakt met beschuitjes. En we hebben koekjes met muisjes gegeten. Deze hadden wij eerst zelf gesmeerd. Het was erg lekker.
 

 


Letter van de week

We zijn weer begonnen met de letter en het cijfer van de week. De kinderen mogen spulletjes meenemen met de letter i erin!  Duuk heeft al een ridderpoppetje meegenomen. Wie is de volgende die een voorwerp meeneemt met  de i? 

Zonnetje van de week

Onze eerste zon van de week is Ryan. Ryan heeft allerlei mooie complimentjes gekregen bijvoorbeeld over zijn coole haar en mooie ogen. Ons zonnetje mag altijd spulletjes van thuis meenemen om te laten zien aan de rest van de klas.
Aan het eind van de week mag Ryan de Logeerbeer mee naar huis nemen voor een weekend. 
Veel plezier alvast ermee zonnetje Ryan!


 

De zon

Zoals jullie misschien al opgemerkt hebben, is dit schooljaar ons thema de zon. Dit thema zal terugkomen op verschillende manieren, zoals bijvoorbeeld in creatieve opdrachte
n, op de verjaardagsmuts en met activiteiten. De afgelopen week hebben we de vorm van de zon geleerd en ontdekt waar deze  nog meer te vinden is. Ook bij de gym hebben we gespeeld met ronde vormen. 
 

TaakspelIn de klas zijn we druk bezig met de regels. De kinderen weten al heel veel regels en doen goed hun best om zich aan deze regels te houden.  
We spelen deze week tijdens de lunch Taakspel. Taakspel is een leuke manier om de kinderen te attenderen op de regels.  We letten nu op de volgende regels: 

- netjes op je stoel zitten
- stil zijn
- boven je tafeltje eten 

De kinderen krijgen per groepje vijf muntjes en moeten ervoor zorgen dat ze, als we klaar zijn met eten, nog munten overhebben. Hebben ze dit gehaald dan krijgen ze een sticker op hun poster. Als ze drie stickers halen deze week, dan mogen ze hun zelf gekozen beloning krijgen. In dit geval een filmpje kijken naar keuze.
 De juffen hebben alle vertrouwen dat ze dit gaan halen, want ze hebben al twee keer een sticker verdiend! 
Op naar de weekbeloning! 

Jarig zonnetje

Wij hebben alweer de eerste verjaardag gevierd dit jaar. En wel van Thomas die in de vakantie 5 jaar is geworden. Het was een gezellig feestje met een lekkere traktatie.  

Lekker lunchen

Nog eventjes genieten van het mooie weer. Dit doen wij onder andere door lekker buiten te lunchen met zijn allen.  

Nieuwe gezichtjes

Dit schooljaar zijn we begonnen met vier nieuwe kindjes in groep 1. Deze kanjers zijn net allemaal vier jaar geworden. Duuk, Boaz, Milan en Malika van harte welkom bij ons in de klas.  Duuk


Milan                                                                                             Malika 


 Boaz
 

Informatieavond

Ook dit jaar organiseren wij weer een informatieavond. 
Op deze avond worden alle belangrijke zaken van het komende jaar besproken.
Hierdoor krijgt u een goed beeld van wat er allemaal speelt en leeft binnen de klas.

Iedereen is dit jaar van harte welkom op dinsdagavond 5 september.
Tijd: 19.30 uur - 21.00 uur