Welkom op de groepspagina van groep 5 B 
IPC- Afsluiting
Op dinsdag 3 oktober is de afsluiting van het eerste IPC - Thema 'Zij maakten het verschil'. Vanaf 13.30 zijn alle ouders welkom om samen met de kinderen langs de leerwanden te lopen en uitleg te krijgen over wat de kinderen in deze unit geleerd hebben!

 

Vriendenboekjes
Voor de IPC taak Geschiedenis, gingen wij op onderzoek uit naar bekende en belangrijke leiders van vroeger en nu. We mochten met boeken en informatievellen zoeken naar informatie over leiders zoals Obama, Julius Caesar en Columbus. Met die informatie moesten wij een vriendenboekje maken en invullen. Ondertussen kennen wij nu al bijna 12 belangrijke mensen!Lezen
Lezen is natuurlijk erg belangrijk, maar kan ook wel eens saai zijn. 1 keer in de 2 weken mogen wij daarom 'relaxed' lezen. We mogen een plekje in de klas opzoeken om daar lekker relaxed te lezen in ons eigen leesboek. Zo kan het zijn dat er kinderen onder de tafels zitten, op de tafels zitten of bij het raam zitten tijdens het lezen! Dan wordt lezen leuk!

IPC 'Zij maakten het verschil'
Het nieuwe thema is van start en bij dit thema leren wij over mensen die het verschil gemaakt hebben. Zo hebben wij onder andere geleerd over Nelson Mandela, Gandhi en  Willem van Oranje. Samen kwamen we erachter wat deze mensen betekend hebben voor de maatschappij en waar ze bekend om staan. Ook weten we daardoor het verschil tussen bekend zijn en beroemd zijn! Onze leerwand hangt nu al weer aardig vol, kom gerust een kijkje nemen! 

De tafel van 7!
Vandaag zijn wij begonnen met het leren van de tafel van 7. Dit hebben wij gedaan aan de hand van een liedje. Na het beluisteren en meezingen van het liedje, schreven wij hem op in ons aantekenschrift.  Daarna hebben we de tafel van 7 nog een keer geoefend in de vorm van een vangspelletje. 
Het is belangrijk om, naast op school,  ook thuis te oefenen met de tafels, zodat we tijdens de lessen sneller onze sommen kunnen maken en  makkelijker lastige sommen kunnen uitrekenen. Kleine klapspelletjes, vangspelletjes of snelheidsspelletjes zijn daarvoor altijd leuk! 

Afbeeldingsresultaat voor tafel 7
We zijn weer van start!

Deze week zijn we weer gestart met school en de eerste week is goed verlopen! 
Na de vakantie is het altijd even wennen: een nieuwe klas, een nieuwe juf en een nieuw lokaal! 
Naast de leuke samenwerkingsspelletjes zijn we ook al begonnen  met de gewone lessen. Zo zit de eerste week van rekenen er alweer op! 
Ook de gym is weer begonnen; op woensdag les van juf Sharon en op vrijdag komt er, tot de kerstvakantie,  iemand van team4talent de spellessen geven. Daarvan was vrijdag de eerste, waar we handig moesten worden met een bal en moesten oefenen met mikken.